Tech

Népszerű hőst gyászol az internet

Teljesen felháborodtak a Super Mario-rajongók, mert a Nintendo látszólag kinyírta Mario testvérét, Luigit a készülő Super Smash Bros Ultimate játékban. A helyzet elég egyértelműnek tűnik: a Kaszás egész egyszerűen félbevágja az olasz vízvezeték-szerelőt, akinek a szelleme aztán megpróbál visszamászni a testébe, de nem igazán sikerül neki.

A Nintendo Directen megjelenő trailert a rajongók felháborodása követte – nem véletlen, hiszen Luigi a Mario-játékok egyik legkedveltebb szereplője, nagy öngól lenne a Nintendotól, ha tényleg végezne vele. A videót elnézve nagyon nem tudjuk elképzelni, hogy innen hogyan lehet visszahozni a dolgot (elvégre szó szerint félbevágták szegényt), hacsak nem sütik el a jó öreg álomklisét, akkor Luigi jó nagy bajban van.


A rajongók felháborodására persze a Nintendo is reagált egy elég szűkszavú tweetben, ami senkit nem nyugtatott meg nagyon, annak ellenére, hogy a japán játékgyártó nyilván tudja, miről beszél.


Elég erősen úgy tűnik hát, hogy Luigi halálát csak egy kis nézettségnövelésre akarta felhasználni a japán vállalat, ami, lássuk be, azért sikerült is neki: így a kőkemény rajongókon kívül is rengetegen nézték meg a hamarosan érkező verekedős játék trailerét. A Super Smash Bros Ultimate egyébként majd decemberben jön ki Nintendo Switch konzolra.

Főkép: Flickr / BagoGames

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik