Tech

Így még sosem hallhatta a Keresztapa zenéjét

Sokkal szívesebben várjuk a szingularitás eljöttét, ha olyan robotok kezdenek el körbevenni minket, mint például az ukulele-pengető UkuRobot, aki egyaránt átszellemülten pötyögi el a Keresztapa című film zenéjét, vagy a Green Day – Boulevard of Broken Dreams slágerét.

Az UkuRobot a lengyel AGH University of Science and Technology egyik szemeszterének projektjeként látott napvilágot, lényegében egy Arduino által vezérelt robotról van szó.

A szerkezetet Bluetoothon keresztül lehet irányítani egy szoftverrel, amin keresztül lehetőség van arra is, hogy a felhasználó csak bizonyos akkordokat, hangokat csaljon elő a robotkar által pengetett hangszerből. „Gyakorlatilag olyan, mintha hagyományos hangszeren játszanál, csak a számítógéped egerét használod.” – mesélte az egyik fejlesztő a Digital Trendsnek (ezzel a kijelentéssel mi azért nem teljesen értünk egyet).

A fejlesztők a sikeren felbuzdulva úgy tervezik, hogy újraépítik a robotot, ami gondosabb dizájnt, jobb motorokat, halkabb működést, és új funkcionalitásokat is kap majd a pengetésen túl, dehogy miket, arról egyelőre nem szeretnének beszélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik