Tech
Facebook logo. 12 July, 2018, Warsaw, Poland. (Photo by Krystian Dobuszynski/NurPhoto)

Készüljön: egy csomó embert letilt a Facebook

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 07. 20. 11:51

Korábban a témában:

A Facebook szigorúbban fogja venni a fiatal felhasználókra vonatkozó felhasználási feltételeket, és alaposabban ellenőrzi a korhatár betartását a nagy kék közösségi oldalon és az Instagram képmegosztón egyaránt. Mindkét szolgáltatás előírja, hogy az amerikai törvényeknek megfelelően csak 13 éven felüliek regisztrálhatnak, persze mondani se kell, hogy ez könnyedén átverhető egy hamis születési dátum megadásával. A cég a jövőben írásos bizonyítékot fog bekérni azoktól a felhasználóktól, akik úgy tűnik, füllentenek a korukkal kapcsolatban.  

A közösségi oldal azután döntött így, hogy a brit Channel 4 egyik riportere kipróbálta, milyen moderátorként dolgozni a Facebooknál, és számos dolgot tapasztalt meg testközelből, például hogy a a közösségi oldalnál ezzel a kitétellel valójában senki nem foglalkozik, és azokat a fiókokat sem tiltják le, amik láthatóan 13 év alattiakhoz tartoznak.

Ezt egy sokkal proaktívabb gyakorlat váltja majd fel: míg korábban valaki jelentette egy kiskorú profilját a közösségi oldal felé, a moderátorok csak a felhasználó profilján megadott kort vizsgálták meg formálisan. Ezután a profilon található fotókat, tartalmakat, ismerősöket is megvizsgálják, és ez alapján nyilvánítják gyanúsnak vagy nem gyanúsnak a fiókot. Amennyiben gyanúsnak tűnik, felfüggesztik a vizsgált fiókot, és csak azután oldják fel, hogy a felhasználó személyi igazolványszámmal, vagy más fényképes azonosítóval bizonyítja a korát.

Év elején több mint száz szakértő és gyermekjóléti szervezet írt nyílt levelet Zuckerbergnek azért, hogy vonja vissza a tavaly decemberben elindított Messenger Kids nevű alkalmazást, amelyet kifejezetten a 13 év alatti korosztálynak szánt a cég.

A nyílt levélre válaszul a Facebook azt írta, hogy az alkalmazás tavaly decemberi elindítása óta az ország minden tájáról érkeztek olyan szülői visszajelzések, amelyek szerint a Messenger Kids segít nekik kapcsolatot tartani a gyerekeikkel és a gyerekeknek is lehetőséget ad arra, hogy a család többi tagjával beszéljenek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.