Tech

Ma is ünneplünk, nem is akármit!

A Facebook időről-időre valamilyen meglepő üzenetet hagy nekünk a hírfolyam tetején, július 17-én például arra ébredhettünk, hogy

ma van az emodzsik világnapja.

Az emodzsik világnapját Jeremy Burge, az emojipedia.org készítője találta ki, ez az oldal tekinthető a hangulatjelek Wikipédiájának. A világnapot 2014 óta ünneplik a netezők, a Facebook például egy tematikus képkeretet, valamint a posztokhoz használható emodzsis háttéreket tett elérhetővé, pár statisztikával karöltve.

Kiderült többek közt, hogy:

  • napi több mint 700 ezer posztban van valamilyen hangulatjel,
  • napi több mint 900 millió olyan üzenetet küldenek Messengeren, ami csak emodzsiból áll,
  • a tavalyi évhez képest kétszer annyi <3-et küldtek egymásnak a felhasználók,
  • a Facebook katalógusában már 2800 emodzsi van, ebből 2300-at használnak aktívan naponta a platformon.
Forrás: Facebook

A cupertinóiak is ünnepelnek

Az Apple a jeles nap alkalmából 70 új emojit jelentett be, amelyek Apple Watch, iPad, iPhone és Mac eszközökre fognak megérkezni az év későbbi részében egy ingyenes szoftverfrissítéssel az iOS 12 rendszerbe. Olyan új figurákat használhatnak majd az almás kütyük tulajdonosai, mint a kenguru, papagáj, kagyló, mangó, saláta, muffin, szuperhős emoji.

Forrás: Apple

A felhasználók szórakoztatására pedig minden felsővezető arcából Memojit csináltak, így láthatjuk rajzfilmes stílusban Tim Cook vezérigazgató, Jony Ive legendás tervező, vagy Craig Federighi szoftvermérnök fejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik