Tech

Itt egy furcsa videó, amitől garantáltan megnyugszik

Életünk kihívásai és elvárásai sok stresszt akasztanak a nyakunkba, amit mindenki másképp próbál levezetni. Az utóbbi időben például rendkívül népszerűvé váltak YouTube-on az úgynevezett ASMR-videók, amik az idegnyugtató hatást lassú, halk, gyakran repetitív hangokkal, hangképekkel váltják ki a nézőből. Ilyenek a suttogó beszéd, a tűzpattogás, levélzörgés és a visszafogott hangok sok más kavalkádja.

Az internet népe most egy különösen egyszerű videóra függött rá, ami nem hangokkal, hanem képi világával varázsolja el a nézőt, drámai cselekménnyel:

egy citrom gurul az utcán.

A citrus egy lejtős kocsiút szélén halad, miközben lehullott levelek és úthibák nehezítik útját, a kaland végéhez közeledve pedig folyamatosan lassulni kezd – aztán egyszer csak megáll. Mindez egy percen és 51 másodpercen keresztül tart.

A többi twitteres elismerően dicsérte a videó készítőjét, aki véletlenül látta meg a gyümölcsöt. „Ez volt a napom legbékésebb és egyben legstresszesebb pillanata.”

Miért töltöttem el két percet azzal, hogy nézzek egy guruló gyümölcsöt? Bármikor leállíthattam volna. De nem tettem. MIÉRT?” – kérdezte egy másik.

Egy műértő netező meg is találta a magyarázatot, miszerint végignézni a citrom útját, olyan mint egy történet kibontakozását szemlélni. Van benne dráma. Akadályok. És egy keserédes (vagy inkább savanyú?) befejezés is, ami után azt kívánjuk, bárcsak gurulna tovább.

A citrom azóta biztonságban van a készítő Mike Sakasegawánál, aki végül hazavitte a gyümölcsöt, és megtisztította azt a megpróbáltatások után.

(Kiemelt illusztráció: ThinkStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik