Tech

Kevés a pedofil tartalom a magyar szervereken

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 07. 10. 12:00

Korábban a témában:

A gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen küzdő nemzetközi szervezet, az INHOPE közreadta a tavalyi évre vonatkozó jelentését, írja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében. A szervezet társult hotline-jai az egész világról tavaly összesen közel 260 ezer pedofil felvételt (képet és videót) küldtek a központi adatbázisba, és azon keresztül a nemzeti nyomozó hatóságokhoz.

Az összegzés azt is megmutatja, hogy az INHOPE-hoz befutó, illegálisként azonosított tartalmak 90%-án leánygyermekek szerepeltek és a felvételek 82%-a 13 éves vagy fiatalabb gyermekeket, kisgyermekeket ábrázolt.

Az Európában tárolt tartalmak 59%-át három napon belül eltávolították az értesített szolgáltatók, világszinten ez a hatékonyság még jobb, 62%-os volt.

HOLLANDIA JÁR AZ ÉLEN

A statisztika szerint a Magyarországon működő szerverek nem számítanak vonzónak a pedofil tartalmakat forgalmazó bűnözők között: az Európában tárolt tartalmak csupán 0,14%-a van hazai szerveren.Az éves statisztika szerint a hosztolásban leginkább érintett szolgáltatói kategóriák képviselői, a globális fájlmegosztók, képmegosztók jellemzően nem Magyarországon, nem a magyar jogrend alatt üzemeltetik szervereiket.

Európai szinten a bejelentések adatai szerint

  • Hollandiában (51%)
  • Franciaországban (18%)
  • Svédországban (10%)
  • Romániában (6%)
  • Bulgáriában (5%)

tárolják a legtöbb, a gyermekek szexuális kizsákmányolását rögzítő illegális online tartalmat.

Az INHOPE összes tagországának adatait vizsgálva az Egyesült Államok kerül az első helyre, közel minden második pedofil felvétel (43%) amerikai szerveren található. Hollandia a második (19%), majd Oroszország (7%), Franciaország (7%) és Kanada (7%) következik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.