Tech

Ez volt a Facebook eddigi legokosabb húzása

A Facebook még 2012-ben vásárolta meg az Instagramot, akkor még mindössze egymillárd dollárért. Azóta hat év telt el, és a képmegosztó már eredeti vételára százszorosát, több mint 100 milliárd dollárt érne egymagában, így bátran kijelenthető, hogy ez volt Zuckerbergék eddigi legokosabb pénzügyi lépése.

A Bloomberg jelentése szerint a képmegosztó akár a kétmilliárd felhasználót is elérheti a következő öt évben – éppen ennyi regisztrált felhasználója van jelenleg a Facebooknak, így a nagy kék közösségi óriás szintjére duzzadhat a platform.

Itt az Instagram legújabb nagy dobása
A képmegosztó szolgáltatás a YouTube babérjaira tör.

Ezen nagyban lendíthetnek az olyan fejlesztések, amik egyre több időre próbálják kijelző elé tapasztani a felhasználókat. Épp a héten írtunk róla, hogy az Instagramon már hosszú videókat is lehet közzétenni. Sőt, az IG TV névre keresztelt újdonság saját alkalmazást is kapott, ami elérhető iOS-re és Androidra egyaránt.

Egy friss felmérés szerint egyébként az androidos felhasználó átlagosan 53 percet töltenek az instán. Hogy mi magunk pontosan mennyit is, azt nemsokára megnézhetjük egy funkciónak köszönhetően.

Hamarosan mindenki megnézheti, mekkora függő
Egyre több cég teszi lehetővé, hogy nagyobb kontrollt gyakoroljunk a kijelző előtt töltött időnk felett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik