Tech

Ilyen időjárás-jelentést még tuti nem látott

Időjárás-jelentést már mindannyian láttunk, sok meglepetést nem tudnak okozni, és a kevésbé kreatív csatornák általában csinos, extrém esetben vetkőző műsorvezetőkkel igyekeznek feldobni a híradások azon részét, ahol a várható időjárás bemutatása a feladat.

A The Weather Channel ugyanakkor nem elégedett meg ennyivel,

és olyan műsorral álltak elő, ami nemcsak hasznos információkat tartalmaz, de képes magával ragadni a nézőt, és azt sem túlzás állítani, hogy időjárásos műsor még soha nem volt ilyen izgalmas.

Hogy pontosan miről van szó? A csatorna lényegében látványos animációs felvételekkel magyarázza el a különböző természeti jelenségeket, amit megspékelnek a kiterjesztettvalóság-technológiával, amitől olyan jelenetek játszódnak le a képernyőn, mintha a stúdióban zajlanának épp a rendkívüli események – egy tornádó esetén ez tényleg meglehetősen izgalmas pillanatokat eredményez.

A speciális műsor érkezéséről egy ideje már lehet tudni, a csatorna pedig június 20-án élesben is demonstrált: Jim Cantore meteorológus először a tornádók kategorizálásából tartott egy kis fejtágítót, majd a nézők meglehetősen látványos keretek között lehettek tanúi, hogy milyen pusztításra képes egy ilyen természeti jelenség. Figyelem, a kiszakadó villanyoszlop és a stúdióban landoló autó csak a kezdet, a közel nyolcperces videót érdemes mindenkinek végignézni – ilyet még tuti nem láttak tévében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik