Tech
Stressed elderly old man using computer blowing steam from ears. Frustrated guy sitting at table working on laptop isolated on gray wall background. Senior people and technology concept

Így nézheti meg, mi lassítja a számítógépét

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 06. 19. 06:10

Korábban a témában:

Nem titok, hogy sokszor a Google Chrome böngészője a ludas, ha lassú a számítógépünk böngészés közben. Valószínűleg sokaknak nem mondunk újat azzal a tanáccsal, hogy nem érdemes tabok sokaságát felhalmozni és egyszerre megnyitni a böngészőben, mivel ez a tevékenység zabálja a memóriát, ám kevesebben tudják, hogy hasonló hatással bírhatnak az eszköz teljesítményére a különféle beépülő kiegészítők is.

A legegyszerűbb, ha windowsos gépek esetében megnyitjuk a Feladatkezelőt (a Ctrl+Alt+Del paranccsal előhívható), Mac gépeken pedig a Tevékenységfigyelőt. Ha azt látjuk, hogy a Chrome böngésző jelentős mennyiségben lefoglalja a gép processzorát és memóriáját, érdemes körbeszagolnunk, hogy azon belül is mi a helyzet a megnyitott weboldalakkal, valamint telepített kiegészítőkkel.

Forrás: 24.hu

Ezt az alábbi módon tehetjük meg:

  1. Nyissuk meg a böngésző jobb felső sarkában található Beállításokat, amit három pötty jelez. Itt keressük a További Eszközök menü alatt a Chrome saját Feladatkezelő-jét.
  2. Ezen a panelen láthatjuk listázva, hogy mely böngészőhöz kapcsolódó feladatok a leginkább erőforrás igényesek. Aszerint is sorba rendezhetjük az egyes folyamatokat, hogy melyek zabálják a memóriát, vagy pörgetik jobban a processzort, ezeket rögtön meg is szakíthatjuk, bezárhatjuk egyenesen az ablakból.
  3. Amennyiben egy kiegészítő izzasztja meg jobban a gépünket, érdemes elgondolkodni azon, mennyire nélkülözhetetlen számunkra. Átmenetileg letilthatjuk a működését, de amennyiben nem olyan fontos, inkább távolítsuk el a További Eszközök / Kiegészítők alatt.

Amennyiben ezek után is számottevően lassúnak érzékeljük a gépünket netezés közben, érdemes lefuttatni egy víruskeresést, ugyanis a kártékony kódok a Chrome-ba is szívesen épülnek be, és nem árt az elővigyázatosság.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.