Tech

Van egy rossz hírünk, ha a YouTube-ról szerzi a zenét

Számos videoletöltő és mp3 konvertáló oldal dobta be a törölközőt a napokban, így sok felhasználó nem tudja használni a jól ismert szolgáltatásokat, hogy zenét és videót töltsön le a YouTube-ról. Egy korábbi perre hivatkozva függesztette fel működését a pickvideo.net, az easyload.co, és a német video-download.co.

Az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége (RIAA) még tavaly indított eljárást a YouTube-MP3 nevű letöltő oldal ellen a brit Phonographic Industry (BPI) és a nemzetközi Federation of the Phonographic Industry (FBI) szervezetekkel együtt, aminek eredményeként a szolgáltatás bezárt, ez pedig egyértelműen a zeneipar győzelmének tekinthető. A brit BPI a TorrentFreaknek elmondta, hogy bár kétségkívül sikerült elérni céljukat, a harc nem ért véget, és nyomást fognak gyakorolni a többi szolgáltatásra is. Ennek következménye a fent említett három online eszköz elérhetetlensége is.

Ezek az oldalak rengeteg pénzre tesznek szert úgy, hogy közben egy pennyt sem látnak belőle azok, akik a tartalmakat előállították. Továbbra is folytatjuk stratégiánkat, hogy megszüntessük ezeket az illegális oldalakat, és arra bátorítjuk a zenerajongókat, hogy a legális zenei szolgáltatásokat válasszák”

– fejtegette a szóvivő a fő problémát a TorrentFreaknek.

Igaz, hogy a fentebb említett több százezer, akár millió felhasználós forgalmú online konverterek eltűntek, de egy gyors keresés után számos más alternatívára bukkanhat az ember, így egy igen hosszadalmas harc lesz ez.

Az EFF civil jogvédő szervezet az ügyhöz hozzátette, hogy nem minden esetben sértenek tulajdonjogokat a letöltők, hiszen számos tartalomkészítő engedélyezi, sőt szorgalmazza, hogy munkáját mások is felhasználhassák, de természetesen túlnyomórészt védett szellemi termékekről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik