Tech esport

Még a vébé előtt véget ér a hazai virtuális bajnokság

Bár az esport hazánkban még az év eleji, nemzetközileg is elismert V4 Future Sport Festival megjelenése ellenére is gyerekcipőban jár, de az érdeklődők egyre több rendezvényen ismerhetik meg a sport ezen válfaját, ráadásul egyre több a már nem csak hazai viszonyok közt jegyzett profi versenyző, valamint a rajongók száma is dinamikusan emelkedik az év elején becsült 250 000 főhöz képest.

A hétvégén a focié lesz a főszerep – Fotó: Marjai János/24.hu

A hazai események választéka is egyre szélesebb: vannak a hivatásos, igazolt játékosoknak szóló versenyek, de a szélesebb tömegeknek szóló megmérettetések is vonzzák az érdeklődőket. Ezek közül a legaktuálisabb a MediaMarkt hétvégén befejeződő virtuális focibajnoksága, amire több mint kétezren jelentkeztek az ország minden pontjáról.

Közülük sorsolás útján 512 induló került be az első fordulóba.

A bajnokság döntőjét június 9-én, a Symbol Budapestben tartják, ahol értékes díjakért, valamint a fődíjért, egy 500 000 Ft értékű televízióért és hangrendszerért, no meg a dicsőségért mérkőzik meg a 32, döntőbe jutott versenyző. A szurkolók előtt a kapuk nyitva állnak, a szervezők remélik, hogy igazi világbajnokság hangulat közepette születhet meg a bajnoki cím.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik