Tech

Hatalmas csalódást okozott a kínai mobilgyártó

A Lenovo Pekingben mutatta be a Z5-öt, amivel kapcsolatban többen is azt várták, hogy egy teljes előlapot befedő kijelzős, erős készülék lesz. Végül egyáltalán nem ezt kaptuk: káva is van, meg kijelzőbe benyúló notch is, és leginkább egy középkategóriás kínai iPhone X-klónnak tűnik.

A keserű szájíz fő oka, hogy a cég vezérigazgatója maga cseppentette el a kínai Weiboo közösségi oldalon pár hete a készülék koncepciótervét, amin tényleg egy olyan mobil van, aminek csak kijelző fedi be az elejét. Emellett azt is írta, hogy áttörő megoldásokat  alkalmaznak a mobilban, amit 45 napos készenléti idő jellemez.

Forrás: Lenovo

A Z5-re 6,2 hüvelykes, 19:9-es arányú IPS kijelzőpanel került, aminek tetején benyúlik a szenzorsziget, alul pedig egy azért észrevehető, 7,69 millis keret is van. Belül nyolcmagos Qualcomm 636 processzor dolgozik 6 gigabájt memória és 128 GB tárhely társaságában.

Forrás: Lenovo

Hátul egy 16 megapixeles és egy 8 megapixeles kamerából álló, vertikálisan elhelyezett kamerarendszer kapott helyet, a szelfi kameráról még nem tudni, mit produkál. 3300 milliamperórás telep látja el energiával, ami a korábban elhintett 45 napos készenléti időt valószínűleg nem fogja biztosítani.

A Lenovo Z5 értékesítése június 12-én kezdődik meg Kínában, a 64 gigabájtos modell 1299 jüanba (kb. nettó 55 ezer forint), míg a 128 gigabájtos változat 1799 jüanba (kb. nettó 76 ezer forint) fog kerülni, így az árát végülis megérheti. Egyelőre nem tudni, mikor lesz kapható a világ többi országában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik