Tech

Júniusban fény derülhet az okostelefonok jövőjére

A kínai Vivo az idei CES-en a gyártók közül elsőként mutatott be egy olyan készüléket, ami tartalmazta a Synaptics fejlesztését, a Clear ID névre keresztelt, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó szenzort. Úgy tűnt, hogy az akkor csak koncepciótelefonként létező Apex lehet a világ első mobilja, aminek előlapját tényleg csak a kijelző teszi ki mindenféle benyúló kamerasziget, vagy káva nélkül.

A külföldi lapok szerint a Vivo elkezdte kiküldeni a sajtómeghívókat egy június 12-i telefonbemutatóra, amivel kapcsolatban többen is úgy gondolják, hogy a kávamentes Apex lesz az apropója.

A kijelző alá épített ujjlenyomatolvasó lényege, hogy már nem kell külön gombot megérinteni, hogy a készülék feloldja a telefonzárat, hiszen a szükséges adatok beolvasására már maga a képernyő is képes. Ez újabb jelentős lépés abba a sokak által vágyott irányba, hogy a telefon teljes kávamentes legyen és az előlapot teljesen a panel fedje be.

A Vivo az előlapi kamera szenzorait is eltüntette a mindenki által használt helyről: a fényképezőgép a telefon tetejére került, méghozzá egy külön kis foglalatba, ami gombnyomásra emelkedik ki a telefonból, amennyiben használni szeretnénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik