Tech

Trump kétszer is megkérdezte Bill Gatest, hogy mi a különbség a HPV és a HIV között

A Microsoft-alapító Bill Gates saját alapítványának gyűlésén mesélt arról, hogy Donald Trump nem volt tisztában a HPV és a HIV vírusok közti különbséggel, neki kellett felvilágosítást adnia a témával kapcsolatban az elnöknek. A Bill & Melinda Gates Foundation egyik eseményén készült felvételt az MSNBC szerezte meg, és azóta körbejárta az internetet, hogyan mesél Trumppal való két találkozójáról a techmogul.

Az egyik 2017 márciusában történt, ekkor hangzott el az ominózus kérdés.

Azt szerette volna tudni, hogy van-e különbség a HPV és a HIV közt, így elmagyarázhattam neki, hogy ezt a két dolgot azért ritkán keverik össze.”

A HPV (humán papillóma vírus) nem törvényszerűen, de méhnyakrákhoz is vezethet, míg a HIV, azaz emberi immunhiány-előidéző vírus az AIDS nevű betegség okozója.

Gates már furcsaságokat is elárult az amerikai republikánus elnökről, többek közt azt, hogy egyes szám harmadik személyben beszél magáról, és olyan mondatok hagyták el a száját, mint:

Trump úgy hallja, hogy nem tetszik neked, amit Trump csinál.”

A Gates alapítványa egyébként már több millió dollárt adományozott egészségügyi kutatásokra és fejlesztésekre, 2016-ban 140 millió dollárral támogatták egy olyan vakcina fejlesztését, ami megakadályozhatja a HIV terjedését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik