Tech

Ennek a hírnek nagyon fognak örülni a gmailesek

A Google I/O fejlesztői konferenciáján bejelentett újdonságok szép lassan kezdenek elérhetővé válni a felhasználók számára, többek közt az új dizájn is kicsorgott már, illetve most megérkezett a natív offline mód támogatása. Eddig a Chrome böngészőbe telepíthető “Offline Gmail” nevű appon keresztül lehetett net nélkül hozzáférni az e-mailekhez.

A lehetőség mostantól alapból, bármiféle kiegészítő telepítése nélkül elérhető a böngészős Gmailben (feltéve, ha a Chrome 61-es, vagy frissebb verzióját használjuk), ehhez egyetlen beállítást kell elvégeznünk. Egyszerűen keressük meg a levelező alapvető beállításai közt az Offline fület, ami alatt bepipálhatjuk a net nélküli levelezés engedélyezését.

Az offline mód lényege, hogy a felhasználók netkapcsolat nélkül írhatnak, kereshetnek, törölhetnek, archiválhatnak üzeneteket  – természetesen az elvégzett műveletek akkor hajtódnak végre, amint netre csatlakozunk, ekkor szinkronizálódnak a levelek. Hogy ez miért jó? Tételezzük fel, hogy hosszú útra indulunk, ahol nem lesz lehetőségünk netkapcsolatra, ez idő alatt mégis válaszolhatunk a beérkező nagy mennyiségű e-mailre.

A levelező offline módban való használatáról ezen a linken olvashat bővebben.

Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik