Tech

Magyarok nyerték a kiberbiztonsági versenyt

Magyar győzelemmel zárult az amerikai nemzetközi jogi-szoftverfejlesztő nemzetközi verseny, a Global Legal Hackathon – jelentette be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

A kiberbiztonsági verseny első fordulóját a világ minden táján egyszerre, 40 helyszínen tartották, több mint 600 csapat részvételével, melyek közül végül csak tizennégyen juthattak be a New York-i döntőbe.

A zsűri 48 órát adott egy olyan szoftver kifejlesztésére, ami megváltoztathatja a jogi szektor működését. A döntő egyetlen európai csapatának tagja volt Bihary Gergely, Lakatos Péter és Elődi Márton mérnök informatikus, Danóczy Bálint közgazdász, Bihary Dániel jogász és Nagy Kristóf dizájner hallgató.

Elődi Márton, Nagy Kristóf, Bihary Gergely, Danóczy Bálint és Bihary Dániel – Forrás: Revealu

A hazai csapat adatvédelmi alkalmazása alapötletét az új európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR) adta, és a magyar csapat fejlesztésének segítségével a felhasználók egy kattintással megismerhetik a róluk tárolt adatokat, és azonnal törölhetik vagy módosíthatják azokat.

Az alkalmazás a magánemberek mellett a vállalatok számára is használható: a cégek egy központosított felületen követhetik nyomon a beérkező kéréseket és automatikusan válaszolhatnak is. A program a verseny folyamán prototípusként készült el – olvasható a BME közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik