Tech

A Google elkészítette az első virtuális valóságbeli Doodle-t

A Google elkészítette első olyan Doodle-jét (ezek a Google keresőben megjelenő kis firkák, amikkel különleges alkalmakat, embereket ünnepel a cég),  amit a virtuális valóságban is meg lehet nézni. Ez alkalommal a francia rendező és illuzionista, Georges Méliès előtt tisztelegnek azon alkalomból, hogy 1912. május 3-án megjelent a művész legikonikusabb némafilmje, az À la conquête du pôle (Az Északi Sark meghódítása).

A keresőóriás Doodle-je most valójában egy rövidfilm, amiben körbe lehet nézni. A Back to the Moon-t szintén a némafilmek stílusában készítették el, és rengeteg referenciát tartalmaz a művész munkáira és életére vonatkozóan, többek közt arra, milyen trükköket és illúziókat alkalmazott munkáiban. A kisfilmben látható szívkirálynő pedig valójában Jehanne D’Alcy színésznő, aki később Méliès felesége lett.

Az interaktív, 360 fokos rövidfilm megtekinthető mobilon, asztali webes felületen, vagy egyenesen VR-headseteken keresztül is, világszerte elérhető. A teljesen immerzív élményhez a Google Spotlight Stories appot kell letölteni a Google Play, vagy az App Store digitális áruházakból, de ha nincsen headsetünk, akkor élvezhetjük forgatható videóként a YouTube-on, vagy  böngészőnkben, egyszerűen a google.com-ra kell látogatni.

Forrás: Google

Ajánlott videó

Olvasói sztorik