Tech

Minden előfizetőnek gigabites netet akar a DIGI

A DIGI tervei szerint optikai hálózatán hamarosan minden előfizetőjének alapból, egységesen már kizárólag gigabites élményt fog nyújtani.

A szolgáltató idén januárban kezdte meg meglévő optikai üvegszálas hálózatának modernizációját, melynek részeként a korábbi FTTB (Fiber-to-the-Building, üvegszál az épületig) bekötésű háztartások is átállnak a FTTH (Fiber-to-the-Home, azaz üvegszál az otthonig) technológiára, amellyel már nemcsak az épületig, hanem közvetlenül a felhasználási pontokig, a felhasználók lakásába is üvegszálas technológiával jut el az internetszolgáltatás.

A DIGI a 95 százalékban üvegszálas optikai technológiára épülő hálózatán indította útnak a hazai piacon 2014-ben elindította a DIGINet 1000-es internetcsomagot, melyet mára országosan több mint 110 ezer háztartás vesz igénybe. A későbbiekben további 1 millió háztartás számára lesz elérhető a gigabites netsebesség, a szolgáltatói tervei szerint 2 éven belül a teljes hálózatán egységes FTTH bekötési típusra kíván átállni.

Az egységesítés érdekében az idei évben hatalmas erőkkel indult meg a társas- és tömbházas területek országos átépítési hulláma. A fejlesztés során a korábban (2007 és 2011 között) FTTB (Fiber-to-the-Building) módon bekötött épületeknél az eddig csak a lépcsőházi elosztóig érő optikai szálat továbbvezetik, közvetlenül az előfizetők lakásába.

Az átépítésben érintett közel 70.000 előfizetői háztartásba a jövőben egységesen 1000 Mbit/s-os netsebesség érkezik majd a jelenleg a DIGI-nél elérhető legkisebb, azaz a 100 Mbit-es net áráért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik