Tech

Újabb hírnek örülhetnek a gmailesek

Arról már írtunk a múlt héten, hogy a Google bejelentette: hamarosan új külsőt húznak a Gmail levelezőre. A friss dizájnt az asztali böngészős verzióban lehet majd látni, és jobban hasonlít majd a mobilapp kezelőfelületére – ami kifejezetten jó hír, hiszen a mostani verzióra már bőven ráfér egy szépítés/frissítés.

Viszont nem ez az egyetlen változás a Gmail háza táján: ha lehet hinni a The Verge legújabb információinak, akkor hamarosan egy meglehetősen hasznos funkcióval fog bővülni a legnépszerűbb levelezős szolgáltatás, aminek a neve Confidential Mode (avagy bizalmas mód).

A közösségi médiában (Facebook, Twitter, Snapchat, stb.) adott jó pár lehetőség, hogy meggátoljuk a kiposztolt tartalmak terjedését, illetve azt is meg tudjuk szabni, hogy ki lássa a bejegyzéseinket, és a The Verge értesülései szerint a Google valami hasonlót tervez bevezetni a Gmail esetében is.

A Confidental Mode a levelező esetében azt jelentheti, hogy az ilyen módban küldött levelet a fogadó fél nem tudja továbbküldeni, nem tud belőle részleteket kimásolni, nem tudja letölteni és kinyomtatni sem. Hogy a keresőóriás miképp éri el, hogy erre ne legyen lehetőség, arról egyelőre nem szólnak az információk, viszont ha tényleg megvalósul a funkció, annak nemcsak azok örülhetnek, akik céges levelezésre használják a Gmailt, de a mindennapi felhasználás esetén is jól jöhet, ha

a szokottnál nagyobb biztonságban tudhatjuk az e-mailjeinket.

És ez még nem minden, lévén arra is van esély, hogy a jövőben lejárati dátumot állíthatunk be a leveleknek (amik „megsemmisítik” magukat, ha lejár az idejük), illetve nem kizárt a levél kóddal történő védelme sem, így illetéktelenek a jelszó hiányában akkor sem tudják elolvasni a fogadott/küldött e-mailt, ha véletlenül vagy éppen szánt szándékkal bejutnak valaki Gmail fiókjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik