Tech

Ideje felkészülni a bikiniszezonra: ezek a legjobb kütyük hozzá

Mint minden kategóriában, így természetesen „Outdoor & Sports” címke alatt is okoskiegészítők széles választékát találhatjuk meg a kínai áruházak virtuális polcain. A nyárra készülődve, a fitnesz, egészséges élet és edzés jegyében szemezgettünk közülük.

Kalóriaszámlálós ugrálókötél

Ugrálóköteles edzést végezni elsősorban bokszolók szoktak, pedig talán ezzel az eszközzel fejleszthetjük leghatékonyabban ritmusérzékünket és mozgáskoordinációnkat. Ugrálókötelezés közben az ugrásokat számolni legalább annyira unalmas és fárasztó, mint úszás közben a megtett hosszokat, és a végére úgyis csak belebonyolódunk. Ezt a terhet veszi le vállunkról az Enkeeo LCD-kijelzős digitális ugrálókötele.

A kijelzőn az elvégzett ugrásokat és az elégetett kalóriát követhetjük nyomon, de stopperként is használhatjuk, és visszaszámlálást is indíthatunk rajta.

Az ugrálókötél könnyen és egyszerűen szétszerelhető, hossza pedig tetszés szerint állítható. Sőt, ha hely szűkében vagyunk vagy alacsony belmagasságú teremben akarunk edzeni, akkor a kötelet két darab rövid, a végén kis labdákkal felszerelt zsinórral helyettesíthetjük.

A körülbelül 3 ezer forint valóban nem nagy összeg ezért az egyszerű, ám annál hasznosabb kütyüért.

Bringás komputer

Ha az ugrálóköteles bemelegítés megvolt, rögtön kerékpárra is pattanhatunk, hogy tovább javítsuk állóképességünket.  Mindegy, hogy országúton akarunk nagy távokat megtenni vagy terepen keresünk kalandokat, a 24 ezer forintos Garmin GPS biciklis komputer mindkettőben kiváló partner.

Vízálló, tükröződésmentes üveggel rendelkezik, -20 és +60 Celsius fok között üzemképes, kicsi, könnyű, és könnyedén felszerelhető.  A 4 megabájtos memória ugyan nem tűnik soknak, de 130 órányi adatot így is képes eltárolni.

Egy töltéssel 15 órán keresztül marad üzemképes, ráadásul a töltés könnyen megoldható a csomagban kapott USB kábellel. A beépített GPS vevőnek köszönhetően pedig a térképek letöltésével sem kell foglalkoznunk.

Videórögzítős okosszemüveg

Hogy ne maradjunk le egyetlen ugrálókötelezésről, kerékpártúráról vagy síelésünk alatt átélt látványos és izgalmas pillanatról sem, feltétlenül szerezzük be az alig 5,500 forintba kerülő, bluetooths-kamerás okos napszemüveget. Hasonló koncepció, mint a Snapchat fotós-videós szemüvege.

 

Egy teljes napot természetesen nem tudunk folyamatosan rögzíteni, de kamerahasználattal nagyjából 2, folyamatos telefonálás mellett akár 10 óra hosszat is üzemképes marad az akkumulátor. Ez bőven elegendő síelés vagy kerékpározás megörökítésére.

Vérnyomásmérős okosóra

Ha a hétköznapi viseletre keresnénk okosórát, nyilvánvalóan más szempontok is szerepet játszanak a választásban, mint ha csak edzéshez akarunk egy nagy tudású viselhető kütyüt. A Kaload vérnyomás- és pulzusmérő, valamint alvásfigyelő és lépésszámláló funkciókkal is rendelkező okosórája kiváló választás lehet, főleg, hogy kevesebb, mint 7,000 forintért megvehetjük.A 64 megabájtos memória a célnak teljesen megfelel, a hívásokat könnyedén kezelhetjük a kihangosítónak köszönthetően, és SMS-ek szinkronizálására is van lehetőség.

Ezenkívül az óra rendelkezik ébresztő funkcióval, illetve Facebookal, Twitterrel és Whatsappal is könnyen párosítható.

Hiwheel Hoverboard

Akik aktívan sportolnak, azok tudják, hogy egy kimerítő edzés és zuhanyzás után legszívesebben hazasuhannánk és azonnal az ágyba vetnénk magunkat. Az edzőteremtől hazáig viszont még jön egy kiadós séta, amikor a holmit magunkkal cipelve néha húzzunk magunkat a lakásig. Hogy tényleg suhanhassunk ekkor is, erre (is) van a Hiwheel Hoverboardja, amit már 40 ezer forinttól beszerezhetünk.

Végsebessége 20 km/h, egy töltéssel maximum 20 kilométert tud megtenni, így akár egy órán belül átszelhetjük vele a várost. 16,5 cm átmérőjű kerekeivel – súlyunktól függően – legfeljebb 30 fokos meredekségű utakon tudunk felmenni, ami városi közlekedésre tökéletesen alkalmas.

Fővárosi példánál maradva, még Budán se nagyon fordulnak elő ennél meredekebb útszakaszok, vagyis akár a tömegközlekedés helyettesítésére is kiváló lehet.

RK

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni a legújabb terméktesztekről, ajánljuk a RENDELJKÍNAIT oldalát!

Kiemelt fotó: Maxpixel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik