Tech

Még több olyan dolgot fogunk látni a Facebookon, ami senkit nem érdekel

A Facebook újabb funkcióval rukkolt elő, a felhasználók már listákat is megoszthatnak állapotfrissítésként az oldalon. Például bakancslistát arról, hová szeretnének elutazni, mit fogadtak meg az újévre, vagy éppen azt, hogy be kell vásárolniuk, főzniük, aztán elrohanni a fogorvoshoz.

A fejlesztés fokozatosan gördül ki világszerte, így még nem mindenki érheti el, de a hagyományos Mi jár a fejedben? dobozban kell látnunk a fényképek/videók, hangulat/tevékenység, szavazás készítése és többi opció mellett.

Forrás: Facebook

Ahogyan a szöveges kiírásoknak, a listáknak is megadhatunk átmenetes háttérszínt, vagy beszúrhatunk emojit. A felhasználók kimásolhatják mások listáit is, és azokat megoszthatják állapotfrissítésként a saját idővonalukon.

Ez az első jelentősebb fejlesztés a bejegyzésdobozban, mióta egy éve megérkezett annak lehetősége, hogy háttérszínt válasszunk a posztoknak, és valójában a Facebook azon hosszútávú tervének része, hogy személyesebbé váljon az oldal, és az emberek minél több interakciót folytassanak barátaikkal.

Furcsa kérdéseket kezdett feltenni a Facebook az embereknek
Ti sötét vagy világos szobában töltenétek el egy napot? Kérdezi többek közt ezt is a közösségi oldal.

Erről szólt a legutóbbi nagy algoritmusváltás is, aminek következtében kevesebb tartalom jelenik meg a hírfolyamban az oldalaktól és kiadóktól, és több az ismerősöktől, illetve a kérdezz-felelek funkció is, amivel a felhasználók válaszolhatnak az oldal által feltett kérdésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik