Tech

Elárulta a siker titkát a tini milliomos

A 19 éves német Erik Finman fiatal kora ellenére milliomosnak számít, és nem is akármilyen úton tett szert jólétre: kriptopénzbe fektette be azt az ezer eurót (kb. 311 ezer forint), amit még általános iskolában kapott a nagymamájától. Mára már 1,5 millió dollár (374.580.198) értékű bitcoin tulajdonosa.

A fiú a Twitteren tette közzé pár napja, mit tanácsol azoknak a fiataloknak, akik hasonlóan gazdaggá szeretnének válni.

Találd meg, mi az, amiben jó vagy, és találd meg a módját annak, hogy pénzt csinálj belőle. Kritikus fontosságú a fiatalok számára, hogy legyen egy olyan pénzkereseti lehetőségük, ami lehetővé teszi, hogy minél előbb elkezdjenek befektetni.”

A tweet kapcsán a Business Insider is megkereste őt, és arról kérdezték, hogy vajon az átlagember számára mennyire kivitelezhető ez a nem mindennapi életút, és mondjuk az ő szülei képesek lennének-e ugyanezt replikálni.

Erős mondatokat kaptak a sikeres fiataltól:

Ha elég okos vagy hozzá, a következő tíz évben megcsinálhatod a szerencsédet. Ha nem leszel milliomos, azt csak magadnak köszönheted.”

– vázolta fel Finman, mintha a világ legkönnyebb dolga lenne a kriptopénzek bányászása.

Mindenki tudja, hogy a kriptopénzeké a jövő. A bankok és a Wall Street is tudja. Az egyetlen kérdés már csak az, hogy mikor veszik át teljesen az uralmat.”

Bod Péter Ákos: Van egy technológia, amely felforgathatja a bankrendszert
A volt jegybankár szerint a blockchain technológia forradalmi, ugyanakkor a jegybankokat nem lehet kiiktatni a pénzügyi rendszerből. Szerinte elkerülhetetlen a kriptovaluták szabályozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik