Tech

Nicholas Cage lenyomta a kamupornót

A múlt héten számoltunk be arról a meglehetősen problémás mobilapplikációról, ami lehetővé teszi, hogy bárki arcát beillesszük egy pornófilmbe, az alkotásban szereplő felnőttfilmesek tekintetének helyére. A FakeApp-ot a Redditen tette elérhetővé egy deepfakeapp nevű felhasználó, akinek az a célja, hogy bármilyen videóba bármilyen arc behelyezhető legyen mindössze egy gombnyomással.

Bárkiből pornósztárt csinál a botrányos mobilapp
Rengetegen élhetnek vissza a jövőben az arcunkkal.

Mindez rengeteg személyiségi jogi kérdést felvet, hiszen senki sem szeretné, ha visszaélnének az arcával. Még ijesztőbb, hogy a gépaggyal kreált jelenetek rendkívül valósághűek, annyira, hogy a szemtelenebb felhasználók azokat valódiként terjesztik a neten. Így került fel egy Emma Watson arcával készített videó is a Celebjihadra, ahová a hírességek kiszivárgott meztelen felvételeit szokták posztolni.

Szerencsére az interneten nemcsak olyanok tevékenykednek, akik rosszindulatú videókban gondolkodnak, hanem akadnak olyan zsenik is, akik meglátják az igazi lehetőséget egy ilyen alkalmazásban, és arra használják, hogy valóra váltsák sokak titkos álmát:

hogy Nicholas Cage szerepeljen minden filmben.

A legendás színész felbukkanása azonnal háttérbe szorította a kamu pornókat, és olyan újragondolt klasszikusok részletei bukkantak fel a neten, mint például Az elveszett frigyláda fosztogatói.

 

Az öreg Nicholas ráadásul nemcsak az Indiana Jones-filmbe „ugrott be”, de végre szerepet kapott egy Superman-filmben is, méghozzá az Acélember-ben, viszont egyáltalán nem azt a karaktert alakítja, akit elsőre tippelnénk – a végeredmény viszont még így is több, mint csodálatos.

 

Habár kétségtelenül aggodalomra ad okot, hogy mostantól szinte bárki arca egy pornófilmben tűnhet fel, ugyanakkor megnyugtató, hogy az internetnek még mindig van egy olyan része, ahol az amúgy lenyűgöző technológiát nem bosszúpornó készítésére akarják használni, hanem olyan csodálatos dolgokra, mint Nicholas Cage filmográfiájának folyamatos bővítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik