Tech

Egy éve sem kapható, de lekörözte az elődjét

Remek évet zárt tavaly a Nintendo, hiszen ahogy arról mi is beszámoltunk, a karácsonyi időszakban közel egymillió példányt értékesítettek a hét éve piacon lévő Nintendo 3DS-ből, de ennél is jobb eredmény, hogy a tavaly tavasszal debütált Nintendo Switchből ezen idő alatt 7,23 millió fogyott, ami komoly siker, hisz ez a szám lényegében a fele annak, amit a hibrid játékgép produkált a megjelenése óta.

Forrás: AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Mindet egybevéve világszerte már 14,86 millió Nintendo Switch talált gazdára, ami nemcsak azért jelentős eredmény, mert a konzol még egy éve sem kapható, de azért is, mert ez a szám már most több, mint amit a Nintendo korábbi játékgépe produkált a teljes élettartama alatt.

A Wii U néven ismert masina 2012 és 2017 között volt a piacon, és a Nintendo mindössze 13,56 milliót tudott értékesíteni belőle öt év alatt, így – érthető módon – a gép hatalmas bukásnak lett elkönyvelve. A japán cég ezt követően összekapta magát, ezt jól mutatja a Nintendo Switch sikere is, ami annak is köszönhető, hogy a konzolra olyan exkluzív játékok jelentek meg, mint a Legend of Zelda: Breath of the Wild vagy éppen a Super Mario Odyssey és a Splatoon 2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik