Tech

E-sportolókból képezne kiberkatonát a honvédelmi miniszter

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 01. 31. 12:55

E-sport akadémiát indított a Honvéd, ahol hazai szakemberek képeznék a jelentkezőket. A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: azok a fiatalok, akik ennyire otthonosan mozognak a kibertérben, más területen is segítségükre lehetnek a későbbiekben.
Korábban a témában:

Újabb fontos lépés a hazai e-sport történetében: kedd este bejelentették a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia elindulását, ami a Magyarország legeredményesebb sportegyesületének számító Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) szervezésében valósul meg.

Egyben a jelentkezések felvétele is elindult az edzésekre, amit az akadémia Facebook-oldalán keresztül bonyolíthatnak le az érdeklődők. A játékosok a FIFA, a League of Legends és a CS:GO játékok fortélyait tanulhatják meg olyan hazai elismert játékosoktól, mint például Kodiak. Az első edzést február 12-én tartják.

Forrás: BHSE

Az óráknak teret adó edzőterem átadásán Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a BHSE elnöke és Gergely István a BHSE ügyvezetője beszélt a versenyszerű videojáték jelentőségéről, de az eseményen tiszteletüket tették a Honvéd olyan kiváló sportemberei is, mint Baji Balázs vb bronzérmes atléta, vagy Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok.

ÉLSPORT ÉS E-SPORT EGYMÁS MELLETT

Gergely István több érvet is felsorakoztatott amellett, hogy a BHSE miért döntött úgy, hogy az e-sportnak is teret ad a Szabadidő sportszakosztály égisze alatt. Az egyik cél, hogy az egyesület elérje a fiatalokat, akik a versenyszerű játék iránt érdeklődnek, ők aktív testmozgást is végezhetnek az egyesületben.

Megpróbáljuk az arany középutat elérni, illetve az egyensúlyt a szellemi és a fizikai sportolás terén”

– mesélte az ügyvezető. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter kiemelte: sok vita és előkészítés előzte meg az e-sport bevezetését az egyesületi programba, ám mindenképpen támogatják az ötletet.

A kiberháborúk korát éljük. Azok a fiatalok, akik ennyire otthonosan mozognak a kibertérben, más területen is segítségünkre lehetnek a későbbiekben”

– mutatott rá a miniszer. Hozzátette, hogy az e-sportolók a BHSE keretein belül készülhetnek. Abban is ösztönzik őket, hogy kilépjenek a virtuális térből, és kihasználják az egyesület nyújtotta egyéb lehetőségeket, például a mentális felkészülés során a kiváló szakemberek által irányított fizikai tréninget vehetnek igénybe.

Az edzések a Budapesti Honvéd SE sporttelepén lesznek, azaz nem online oktatásról van szó.  A Lenovo Magyarország névadó szponzorként az akadémia működéséhez szükséges eszközöket biztosítja, a játékosoknak fejlesztett karosszékektől kezdve az asztali számítógépekig.

KI JELENTKEZHET?

Bármilyen játéktudással rendelkező játékos jelentkezhet, akár teljesen kezdő is, egyedül, vagy csapatban. Az alsó korhatár 12 év, CS:GO esetén 14 év alatt viszont szülői beleegyezés kell. Az órákat a Honvéd sporttelepén kialakított e-sport edzőteremben tartják, további részletekről a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Az e-sportról többet alábbi cikkeinkben olvashat:

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.