Tech

13 év alattiaknak készített Messengert a Facebook

Normális körülmények között 13 év alattiak nem regisztrálhatnak a Facebookra (persze a rendszer könnyedén kijátszható), viszont a legnagyobb közösségi oldal számára már a fiatal gyerekek is jelentős célcsoportot és leendő felhasználóbázist jelentenek, így Mark Zuckerberg cége a mai napon előállt a Messenger Kids alkalmazással, amit kifejezetten 6 és 12 éves gyerkőcöknek szánnak.

Forrás: Facebook

A gyerekeknek szánt csevegő egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, ott is csak az iOS-t futtató eszközök egy korlátozott részére, próba jelleggel. Az új alkalmazáshoz nincs szükség Facebook-fiókra,

a szülők a saját profilukon keresztül állíthatják be, hogy a gyerekek kivel beszélgethetnek a kicsiknek szánt Messengeren keresztül.

A gyerekverzió egyáltalán nem tartalmaz reklámokat, illetve az ott felbukkanó adatokat a cég szintén nem használja reklámok elhelyezésére. Az alkalmazás eleve úgy lett megtervezve és lefejlesztve, hogy minden szempontból megfeleljen a 13 év alatti gyerekeket védő, az USA-ban hatályban lévő Children’s Online Privacy and Protection törvénynek, aminek többek között az is köszönhető, hogy a legtöbb online szolgáltatásba nem lehet 13 év alatt regisztrálni.

A Messenger Kids alkalmas szöveges üzeneteket küldésére, adott a videochat lehetősége, illetve olyan gifekkel és matricákkal van „feltöltve”, amik megfelelnek a fiatalabb korosztálynak. A Facebook egyelőre csak az USA-ban tervezi az új Messenger bevezetését, és a teljes körű iOS támogatás bevezetése után várható az Androidos és az Amazon eszközeire letölthető verzió megjelenése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik