Tech
Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.

Egy teljesen újfajta informatikus képzés indul két magyar egyetemen

Pintér Mónika
Pintér Mónika

rovatvezető. 2018. 01. 26. 06:35

Az informatikushiány csökkentését megcélozva egy gyakorlatiasabb, és rövidebb elméleti képzést nyújtó szakot indítanak két magyar egyetemen, hogy a végzők minél előbb elkezdhessenek dolgozni.
Korábban a témában:

Egy teljesen újfajta felsőoktatási informatika képzés indul a Budapesti Mérnöki Egyetemen, illetve a Pannon Egyetemen: lényege, hogy a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt az eddigi felsőoktatási képzésekkel ellentétben.

Az üzemmérnök informatikus (BProf) szak egy felsőfokú alapképzést ad, a jelentkezés feltétele az érettségi és a minimum 280 pont. Az új szak ugyan január végén jelenik csak meg a felvi.hu oldalán, a jelentkezési határidő szűkös lesz: február 15.

Az informatikushiányt csökkentését megcélozva a képzésen sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra, mint az eddigi gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus és proramtervező informatikus szakokon. Azaz kevesebb lesz az elméleti tárgyak (matematika, fizika) aránya, ellenben több gyakorlati óra, több projekt, és szakmai gyakorlat lesz, hogy aki végez minél hamarabb, minél piacképesebb tudással helyezkedhessen el.

A 3 éves képzés utolsó két félévében az idő nagy részét már vállalatoknál tölthetik a tanulók, így valódi munkatapasztalatot és gyakorlati tudást szerezhetnek. Persze nincs kizárva a továbbtanulás sem Msc (Master) szinten egyes különbözeti tárgyak elvégzése után.

Kiknek ajánlják?

  • Akik minél rövidebb idő alatt szeretnének piacképes, gyakorlatias diplomát, és olyan területen szeretnének elhelyezkedni, amelyhez komoly anyagi megbecsülés is társul. A képzésen résztvevők már a képzés második évét követően munkába tudnak állni.
  • Akik középiskolai tanulmányaik során kevésbé voltak erősek matematikából vagy fizikából, mégis informatikai területen folytatnák tanulmányaikat.

Állami és önköltséges formában is lehet jelentkezni mindkét egyetemre.

A képzésről bővebben a BME és a Pannon Egyetem honlapján lehet tájékozódni.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vladimir Putin, President of Russia, during the opening session of the Paris Peace Forum, an event that is a part of the commemoration ceremonies to mark the centenary of the 1918 Armistice, at the Villette Conference Hall in Paris
The Paris Peace Forum was created to
bring together all actors of global
governance to strengthen multilateralism
and international cooperation. 
On Sunday, November 11, 2018, in Paris, France. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.