Tech

Ez a világ legjobb elrontott fotója

Aki használja a Google Photost, azt tudhatja, hogy a keresőóriás fotórendszerezőjének van egy olyan különleges tulajdonsága, ami az ugyanazon helyen készült fotóinkból képes egyetlen hatalmas panorámaképet készíteni. A felhasználónak nem kell mást tenni, mint kattintgatni, és az elkészült fotókat a rendszer összeilleszti egy látványos egésszé, ráadásul a Google Photos sokszor ezt megteszi anélkül, hogy „utasítanánk” erre, jelezvén, hogy a szolgáltatás erre is képes.

Ez történt MalletsDarker névre hallgató Reddit felhasználóval is, aki a Kanadában található Lake Louise havas csúcsait és fáit fotózgatta, illetve magát is. A Google Photos érzékelte, hogy a fotók ugyanazon helyszínen készültek, és előzékenyen készített egy panorámát a képekből.

Forrás: MalletsDarker / Imgur

I took a few shots at Lake Louise today and Google offered me this panorama:

Igenám, de az algoritmus azt nem tudta feldolgozni, hogy a fotók közé egy szelfi is bekerült, és létrehozott egy olyan elrontott panorámaképet, a maga nemében mégis zseniális, hiszen tökéletesen beillesztette a felhasználót a tájkép fái közé, mintha csak egy óriás lenne. Sok Photoshop mester megirigyelhetné a Google Photos munkáját, ami hiába egy elrontott panorámakép, jelenleg így is az internet egyik legmókásabb és legismertebb fotója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik