Tech

Még sosem volt ilyen szép a virtuális valóság

A HTC 2016 tavaszán dobta piacra a (bivalyerős) asztali számítógépekhez tervezett Vive virtuális valóság-kiegészítőjét, ami akkor még (szemenként) csak mindössze 1080 x 1200 pixeles felbontás megjelenítésére volt képes, ráadásul még beépített hangszórókkal sem rendelkezett.

Ezen változtatott most a tajvani cég, hiszen a Las Vegasban jelenleg is zajló CES kütyüexpón bejelentették a Vive felturbózott változatát, ami végre kiküszöböli a két évvel ezelőtti gyermekbetegségeket.

A HTC Vive Pro névre keresztelt új sisak már szemenként 2880×1600 pixel felbontás megjelenítésre képes OLED-panelekkel lett felszerelve, ami azt jelenti, hogy a jelenleg a piacon lévő virtuális valóság ketyerék közül a Vive Pro biztosítja a lehető legszebb és legrészletesebb látványt – már ha van kellően erős gépünk ahhoz, hogy meghajtson két ekkora kijelzőt, miközben a Fallout 4 VR-ral játszunk.

A Pro ráadásul beépített hangszórókat is kapott, amik 3D-s hangélményt biztosítanak a felhasználóknak. Az új sisak kompatibilis az eredeti Vive kiegészítőivel és kontrollereivel, amik segítenek lekövetni a mozgásunkat, így a korábbi rendszer megléte esetén erre külön már nem kell költeni.

Megöltem a sárkányt, de előtte majdnem lehánytam
Semmit sem vártunk jobban idén, mint a virtuális valóságos Skyrimet, de vegyes érzésekkel távoztunk.

A virtuális valóság szerelmeseinek további jó hír, hogy a felturbózott sisak mellett a HTC bejelentette a Vive Wireless Adaptert is, ami az Intel WiGig névre hallgató technológiáját kihasználva teszi lehetővé, hogy idegesítő kábelrengeteg nélkül is használható legyen a kiegészítő.

Forrás:: Andrej Sokolow / dpa / AFP

A frissen bejelentett új sisaknak hivatalos megjelenési dátuma és ára még nincs, illetve az is kérdéses, hogy a feljavított verzió vajon mennyire fogja megdobni a kiegészítő eladásait. A HTC Vive eredményei ugyanis messze elmaradnak a 2017-ben megjelent, és jóval szerényebb képességekkel bíró PlayStation VR-hoz képest, amiből egy év leforgása alatt 2 milliónál is többet értékesített a Sony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik