Tech

Ez a kamera 400 megapixeles képeket készít

A különböző gyártók (legyen szó telefonokról vagy fényképezőgépekről) szeretnek a lehető legmagasabb pixelszámmal dobálózni, hogy csábítóvá tegyék a készülékeiket, de jó eséllyel a legújabb Hasselblad kamerának egy jó darabig nem lesz kihívója, hiszen a cég H6D-400C névre hallgató modellje 400 (!!!) megapixeles fotók készítésére képes – egyetlen felvétel 2,4 GB helyet foglal.

A frissen bejelentett H6D-400C trükkje, hogy a 53.4 x 40.0 mm-es szenzor egymás után hatszor exponál, „lövésenként” egy pixellel eltolja a képet, és a hat felvételből hoz össze egyetlen óriási, nem kevesebb, mint 23200 x 17400 pixeles képet. Persze ha valakinek nincs szüksége ekkora fotókra, akkor választhatja azt az opciót is, hogy egy mindössze 100 megapixeles felvételt lő (továbbra is a fenti Multishot eljárássa), pixelcsúsztatás nélkül, a lehető legélethűbb színekkel.

A 100 és 400 megapixeles képek elkészítése persze jó pár másodpercet igényel, így jó eséllyel nem egy ilyen kamerával fogjuk megörökíteni a parkban levezényelt focimeccseket.

A kamera emellé C típusú USB 3.0-val érkezik, képes 30 képkocka per másodperces live videók közvetítésére, támogatja a CFast 2.0 és az SD memória kártyákat, kapcsolódhatunk vele wifire, jár mellé okostelefonos alkalmazás (Phocus Mobile), illetve 4K-s videókat is rögzíthetünk vele. Viszont érdemes tudni, hogy a 48000 dolláros ár (12,5 millió Ft) még nem tartalmaz egyetlen objektívet sem.

Forrás: Hasselblad

Ajánlott videó

Olvasói sztorik