Tech

70 milliónál is több PlayStation 4 fogyott a megjelenése óta

A Sony 2013 őszén dobta piacra a legújabb konzolját, a PlayStation 4-et, és a játékgép kifejezetten jól muzsikál a nemzetközi piacokon, hiszen a gyártó beszámolója szerint a PS4, a a PlayStation VR virtuális valóság kiegészítő, és a hozzájuk kapható játékok is értékesítési mérföldkőhöz érkezetek.

A vállalt legfrissebb jelentése szerint 2017. december 3-ával bezárólag több mint 70,6 millió PS4 konzolt értékesítettek, világszerte több mint 617,8 millió példányt adtak el PS4-es játékokból, és a PlayStation VR kiegészítő is megugrotta a bűvös 2 milliós értékesített darabszámot.

PLAYSTATION VR KIEGÉSZÍTŐ A HOZZÁ TARTOZÓ KONTROLLEREKKEL ÉS KAMERÁVAL – Forrás: Sony

Utóbbi egyébként kifejezetten szép teljesítmény, hiszen a Sony ezzel messze felülmúlta a korábban megjelent, az erősebb asztali PC-kre köthető Oculus Rift és HTC Vive eladásait (együtt véve), ráadásul a november elején tartott Paris Game Week során szerzett tapasztalataink alapján jövőre egészen ígéretes játékok érkeznek a konzolra köthető virtuális valóság kiegészítőhöz.

Párizsban végül megtérített a virtuális valóság
Olyan játékokat próbáltunk ki, amik végre bizonyítják a PlayStation VR létjogosultságát.

A Sony kiváló évet zár 2017-ben, és hiába jelent meg nemrég a PlayStation 4 Prónál erősebb hardverrel felszerelt Xbox One X, a diadalmenet tovább folytatódhat, hiszen exkluzív játékok terén a PlayStation sokkal jobban áll a konkurenciánál: 2018-ra is olyan programokat jelentettek be, amik rengeteg játékost csábíthatnak arra, hogy szintén a Sony gépe mellett tegyék le a voksukat.

Nem a nyers erő dönti el a konzolháborút
Hamarosan kapható a valaha készült legerősebb konzol, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a Microsoft és az Xbox One X nyert helyzetben van. Sőt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik