Tech

Már létezik a sci-fik harci robotja

A Pilot Labs még tovább feszegeti a harci robotok határait a Moorebot Zeus modellel, amit a Las Vegas-i CES-en is megmutatnak január 9-12 közt. A 35 centi magas, 2,2 kilogrammos szerkezetet kifejezetten arra tervezték, hogy más robotokkal verekedjen meg “puszta kézzel”, ahogy azt korábban csak sci-fi filmekben, képregényekben és animációs sorozatokban láthattuk.

A piacon az egyik legkifinomultabb és legerőteljesebb modellnek számít: alapverzióját 22 szervomotorral szerelték fel, ütésének becsapódási ereje 25 kilogramm, míg fejlettebb változata 32 motort kapott és ennél is többre képes.

Ütési sebessége a 150 m/sec-t is elérheti, akkumulátora pedig legfeljebb 50 perces csatákat tesz lehetővé.

Az alapmozdulatok mellett egy grafikus programozási kezelőfelületen keresztül tanítható meg újabb mozdulatok elvégzésére, legyen szó akár kungfu, boksz, vagy karate harcstílusokról. Mindezen túl külseje is személyre szabható további mintákkal, színekkel és dizájnokkal (ehhez 3D nyomtató is szükséges), így egyaránt ajánlják a komolyan, vagy akár hobbiból harcoló robotrajongóknak.

Ugyan az aktuális verziót egy vezeték nélküli kontrollerrel lehet manuálisan irányítani, de a későbbi modellek a cég tervei szerint már jóval önállóbbak lesznek, gépi látással, és hangvezérléssel vértezik fel őket.

A robotok rajongónak ezért cserébe viszont mélyen zsebbe kell nyúlniuk, 1600 dollárt (kb. 410 ezer forint) kell kifizetniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik