Élet-Stílus

Letiltotta a körülmetélő készleteket a brit Amazon

Levett kínálatából az Amazon brit részlege egy a körülmetélés gyakorlásához kifejlesztett készletet. A szettet, melynek a különböző ollókon és szikéken kívül része volt egy kisfiú baba (a leírás szerint, teljesen élethű anyagból gyártották), 128 – 160 ezer forint körüli összegekért lehetett megrendelni az online kereskedésből.

Egy a vallási és állami ügyek teljes szétválasztásáért küzdő civil szervezet, a National Secular Society (Nemzeti Szekuláris Társaság) levélben fordult az Amazonhoz a termék miatt.

Dr Antony Lempert az írta, a készlet kereskedelme tragédiákhoz vezethet, mert szükségtelen orvosi beavatkozások elvégzésére bátoríthat hozzá nem értőket.

Forrás: amazon.com

„A nem gyógyászati célú körülmetélés nem csak etikátlan, és szükségtelen, de újszülött kisfiúk súlyos sérülését, vagy halálát is okozhatja.”

A brit Amazon meghajolt Lempert érvei előtt, ezért beszüntette a készletek forgalmazását. Azok azonban továbbra is elérhetők, például a webáruház amerikai részlegénél.

Az NSS szeretné törvényileg betiltatni a kiskorú fiúk nem gyógyászati célú körülmetélését, de nincs könnyű dolguk, hiszen a zsidó, és a muszlim vallásnak is szerves része ez a rituálé.

(via The Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik