Tech

Rákban meghalt feleségéről posztolt képet – letiltotta a Facebook

Felfüggesztették az oldalát a megrázó fotók közlése után.

A Facebook egy időre felfüggesztette egy brit férfi oldalát, miután a 42 éves özvegy posztolt két fotót nyáron elhunyt feleségéről, Donnáról.

A Milton Keynes-ben élő Elliott Lowe és családja egy évvel ezelőtt tudta meg, hogy Donna méhnyakrákban szenved. Sugárterápiát alkalmaztak nála, de a gyilkos kór agresszívnak bizonyult, alig több mint nyolc hónap alatt elvitte a négygyermekes anyukát.

Elliott a tavaly decemberi diagnózis egyéves évfordulóján az alábbi megrázó képpárt osztotta meg: az egyiken a 32 éves korában elhunyt felesége még egészségesen mosolyog, a másikon pedig halála előtt látható, rettenetes állapotban.

A year ago to date (22/12/2016) my beautiful wife, my best friend, the mother to our four beautiful children, my world,…

Közzétette: Elliott Lowe – 2017. december 22.

A poszt megjelenése után nem sokkal a Facebook egy időre felfüggesztette Elliott Lowe oldalát. Mint utóbb kiderült, „biztonsági okokból” kellett így tennie az adminisztrátoroknak, mert „szokatlanul nagy aktivitást” tapasztaltak a felületen.

A képeket látva talán érthető, mi volt a jelentős forgalomnövekedés oka, miért osztották meg több mint 30 ezren a bejegyzést.

És épp ez volt Elliott célja: felhívni a figyelmet a méhnyakrákszűrés fontosságára. A felesége kihagyta az utolsó vizsgálatokat, és így esélye sem volt a betegség ellen. Elliott azt szeretné, ha mindenki rászánna néhány percet a szűrésre, és így nem állna elő olyan tragikus helyzet, mint a családjukban. Azt írja a bejegyzésben:

„Minden reggel egyedül kelek fel, egyedül kell a gyerekeimet felnevelnem. Persze támogat a családom, amiért rendkívül hálás is vagyok, de ez már nem olyan élet, mint korábban, és már soha nem is lesz olyan.”

 

Mirror, Daily mail. Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik