Élet-Stílus

Menő üzletember volt, most rákbetegeket juttat el kemóra

Zach Bolster életét megváltoztatta anyja betegsége.

A 35 éves Zach Bolster menő üzletember volt New Yorkban. A Wall Streeten egy befektetési alapnál volt elnökhelyettes; felesége sikeres ingatlanosként dolgozott a nagyvárosban.

Aztán jött a hír, hogy Zach édesanyja – aki 2001-ben már kigyógyult a mellrákból – hasnyálmirigyrákban szenved. A fiatalember nem sokat vacillált: otthagyta a várost és a karrierjét, családostul az észak-karolinai Charlotte-ba költöztek, hogy segítsen anyjának.

A Cofidis adventi mosolytippje:

A hétköznapi rohanásban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy már önmagában az micsoda szerencse, ha egészségesek vagyunk, és a családunk is az. Ma este állj meg egy pillanatra, és adj hálát érte, ha egészségesen, együtt várhatja a családod a karácsonyt.

Minden egyes kemoterápiás kezelésre elkísérték, és Zachet sokkolta, milyen nehézséget okoz egyes betegeknek eljutni a kórházba. Volt, aki busszal ment-jött, de olyanról is hallottak, akit épp a közlekedési problémák tartottak vissza attól, hogy igénybe tudják venni az egészségügyi szolgáltatást.

Zach Bolster édesanyját hat hét alatt elvitte a kíméletlen kór, de a férfi már nem tért vissza New Yorkba: elkezdett betegeket szállítani a kocsiján.

Az utaztatás azonban elég esetleges volt, a rendszer nem működött professzionálisan, és amikor Zach nővére azt mondta, hogy az érintetteknek inkább Uberrel kellene járniuk a kezelésekre, a férfi fejéből kipattant az ötlet.

Így jött létre a ChemoCars. A rendszer az Uber és a hasonló szolgáltatást nyújtó Lyft alkalmazásait integrálva segít a betegeknek eljutni a klinikára, majd a kemó után a hazatérésben. Mindezt tök ingyen.

Az egészségügyi intézményekkel együttműködve feltérképezik, kik azok a páciensek, akik potenciálisan épp kezelésre kell, hogy induljanak, vagy onnan mennének hazafelé. Összekötik őket a sofőrökkel, és meg is van oldva az utaztatás.

A ChemoCars eddig kétezer rákbetegnek biztosított ingyenes utazást. Zach Bolster abban bízik, hogy kis helyi nonprofit cége országos elérésű nagyvállalattá fog nőni, hogy még több érintettnek tudják megkönnyíteni az életét.

 

Forrás: PEOPLE

Kiemelt fotó: Zach Bolster és felesége, Patricia Wu; forrás: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik