Tech

Mobilra is megjött az egyik legbetegebb platformjáték

A tavalyi év egyik legjobb játéka a rövid, ám megkapó hangulatú Inside című platformer volt, ami a nagysikerű Limbo fejlesztőinek legutóbbi programja. A Playdead fejlesztőcsapat a rá jellemző groteszk, elvont stílust még magasabb szintre fejlesztette ezzel a programmal, ami a Limbónál komplexebb, sötétebb, társadalomkritikusabb darab lett.

Az eddig konzolokon és PC-ken játszható szoftver most mobilplatformra is megérkezett, iOS-en és Apple TV-n is játszhatóvá vált, és az első kritikák szerint remekül működik érintőkijelzőn is.

Az oldalra görgetős platformjátékban egy kisfiúval indulunk útnak, aki egy elhagyatott laboron keresztül próbálja átverekedni magát, idő közben pedig egyre sejtelmesebb dolgok történnek, és folyamatosan olvadnak le a játékról a meghökkentő ötletek és elemek, már-már a gusztustalanság határait súrolva.

Az előrejutáshoz nem csak ügyességünkre, de logikánkra is szükség van, a korábbinál is okosabb környezeti feladványok, érdekes mechanikák várnak ránk a pár órás kalandban. A legfőbb ok, amiért érdemes rá egy pillantást vetni, az az elképesztően egyedi atmoszféra és a történet, utóbbi még a befejezés után is gondolkodásra késztet. Dicséret illeti még külön a hangdizájnt is, itt-ott a remek atmoszferikus zajok is szerepet kapnak az akadályok leküzdésében.

Az iOS-es felhasználók ingyen megnézhetik maguknak a játék egy szeletét, de a teljes értékű programért 6,99 dollárt (durván 2000 forintot) kell kicsengetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik