Tech

Magunknak kell pucér képeket küldenünk a Facebooknak, mielőtt az ex tenné meg

Még szélesebb körben bocsátja tesztelésre bosszúpornóval leszámoló fejlesztéseit a Facebook, amihez a mesterséges intelligenciát is bevetik.

A Facebook egyik top prioritása a megoldandó problémák sorában az álhírek mellett a bosszúpornó, aminek gyomlálásához fejlesztett funkciókat áprilisban jelentették be. Most elindult a bevezető program is, ami segíthet megelőzni az ilyen tartalmak terjedését a cég platformjain, az Instagramon, Facebookon és Messengeren egyaránt.

Zuckerberg áprilisi posztjában definiálta, hogy a bosszúpornó olyan intim videó, amit az egyik fél közöl a másik beleegyezése nélkül. A Facebook-vezér szerint:

Ez rossz, fájdalmas, és ha ilyesmit jelentetek felénk, az MI-t és a képfelismerést fogjuk felhasználni, hogy megelőzzük a megosztását a platformjainkon keresztül.”

A tesztet először Ausztráliában végezték, amit most bővítettek az Egyesült Államok, Kanada és az Egyesült Királyság felhasználóival. A bejelentett eszközök segítségével megelőzhetővé válik, hogy valakiről intim fotókat osszanak meg engedély nélkül.

A cég megoldása, hogy a felhasználó maga küldheti be a kompromittáló képet adott ország adott szervének (Ausztráliában például az eSafety Commissionernek), ők riadóztatják a Facebookot, majd a közösségi oldal fotókat összehasonlító algoritmusa ezután automatikusan meg tudja majd akadályozni, hogy azt a tartalmat mások újból közzétehessék, akár másik profil alatt.

Zuckerbergnek elege lett a bosszúpornóból
A mesterséges intelligenciát is beveti a Facebook Mark Zuckerberg szerint, hogy a legaljasabb exlejáratást, a bosszúpornót kiirtsák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik