Tech

Itt az új robotkutya, ami az előzőnél is ijesztőbben mozog

Ugyan a Boston Dynamics többé már nem a Google/Alphabet tulajdona, de ez nem állítja meg őket abban, hogy újabb ijesztő videókat posztoljanak arról, hogyan is állnak fejlesztéseik.

Jobban mondva sétálnak, mivel a legújabb felvétel a 2016-ban kiadott SpotMini nevű modell új változatát mutatja be. A Spot nevű négylábú robotkutya miniverzióját, a SpotMinit most még tovább finomítottak, és talán ez a cég eddigi legkifinomultabban mozgó robotja.

(Igen, Spot volt az, aki elcsúszott egy banánhéjon.)

Az új minikutya kevésbé durva, mint az előd: eltűnt hátáról az ijesztő robotkar, és csak a 3D-s, térérzékeléshez szükséges kamerák látszódnak testén. Emellett a legszembetűnőbb újdonság a finomabb mozgás mellett, hogy sárga színben pompázik.

A videón is megfigyelhető, mennyire folyékonyan mozog, sőt: egy pillanatra még ki is néz a kamerába.

A Boston Dynamics új tulajdonosa, a SoftBank Japánban már elkezdte piacra dobni a cég robotjait, és csak idő kérdése, mikor érkeznek meg az Egyesült Államokba is. A SpotMinit otthonokba, lakásokba ajánlják, és a robotcég vezetője szerint a robotika még az internetnél is nagyobb üzletté válik a jövőben.

Pontos dátumot nem jelentettek be a MiniSpot megjelenésének, csak annyit árultak el vészjóslóan, hogy “hamarosan érkezik”….

Japánoknak adta el a Google ijesztő robotjait
A Pepper nevű cuki robotot fejlesztő cég karolta fel a keresőóriás fejlett masináit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik