Tech
3189192 09/09/2017 Participants in the national festival of vloggers, Vidfest, in Moscow. Iliya Pitalev/Sputnik

Vloggersulit indít a Vodafone

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2017. 11. 09. 09:35

Korábban a témában:

A Vodafone Magyarország Alapítvány által 2015-ben indított Digitális Iskola Program keretén belül elindul a szolgáltató VloggerSuli nevű eseménysorozata, melynek részeként minden hónapban egy másik ismert videós látogat el a résztvevő iskolák valamelyikébe.

A bevezető programban idén májusban négy hét alatt négyszer látogattak el a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolába az alapítvány dolgozói Budai Kitti vloggerrel (Már megint Kitty), hogy egy interaktív előadás-sorozaton ismertessék meg a diákokkal a vloggerkedés hátterét, és kicsit ők is átállhassanak az okostelefon másik oldalára.

Az eddigi beszámolók szerint a gyerekek nem csak hogy technikai tudásra tettek szert és belekóstolhattak a videóvágás folyamataiba is, de önbizalmuk is nőtt.

A szégyellősebbeket egyre kevésbé feszélyezte a kamera, míg az extrovertált, kommunikatív gyerekek is sokat fejlődtek K. Nagy Emese, az iskola igazgatónője szerint.

KÜTYÜ JÁR A FELADATOKÉRT

A Digitális Iskola Program második fázisában emellett a korábban kiosztott eszközök mind szélesebb körű felhasználási lehetőségeit is megmutatja a szolgáltató a tanároknak.

Az Alapítvány kidolgozott egy olyan motivációs rendszert is, mely a digitális eszközök sokoldalú használatára ösztönzi az iskolákat. A diákok különböző kvízeket töltenek ki, pályamunkákat – fényképeket, videókat – készítenek és játszanak az erre a célra fejlesztett microsite-on, az aktivitásért az iskolák pontokat kapnak, melyeket beváltva további digitális eszközökhöz juthatnak. Az eszközöket monitorozza az Alapítvány, így a visszajelzések alapján még tovább fejleszthető a rendszer.

Vodafone Digitális Iskola Program

A Digitális Iskola Program az ország 24 iskolájában mintegy 6500 gyerek oktatását és csaknem 700 pedagógus munkáját támogatja. Az első fázisban a Vodafone Magyarország Alapítvány 10 hónap alatt országszerte 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki, biztosította az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.