Tech

Elindult a K&H mobilfizetős szolgáltatása is

November 2-től már a K&H ügyfeleinek is elég lesz bankkártya helyett egy okostelefont hordani magukkal, elindult a bank mobiltárcája.

November elejétől már a K&H-s ügyfeleknek is lesz lehetősége okostelefonnal fizetni, ha NFC-támogatással rendelkező androidos mobilja.

Minden olyan helyen lehet vásárolni az új applikációval, ahol az érintéses bankkártyákat elfogadják. Használatához nincs szükség internetkapcsolatra sem, csak az NFC funkciónak kell aktívnak lennie.

HOGYAN MŰKÖDIK?

  • Első körben digitalizálni kell a bankkártyát.
  • Ehhez le kell tölteni a K&H mobilbank appot (Android, iOS) a telefonra, majd a mobiltárca funkcióba belépve ki kell választani a digitalizálandó bankkártyát, és egy PIN-kódot is meg kell adni.
  • Fizetés előtt csak fel kell ébreszteni a készüléket, amennyiben az alvó üzemmódban van. A legtöbb okostelefonon még a képernyőzárat sem feltétlenül szükséges feloldani.
  • Ha ez megvan, 5000 forint alatti vásárlás esetén csak a terminálhoz érintjük telefonunkat és a tranzakció le is zajlik. Ötezer forint feletti összeg fizetéséhez az érintést követően saját mobilunkon kell megadni a 4-8 jegyű, úgynevezett tárca PIN-kódunkat, visszaérinteni a készüléket a terminálhoz és már jóvá is hagytuk a tranzakciót. Pénztárnál való sorban álláskor a tárca PIN-kód megadását akár előre is megtehetjük, így fizetéskor már csak érinteni kell a mobilunkat a fizetés befejezéséhez.
Elindult az OTP új mobilfizetős szolgáltatása
Egyelőre az Androidos felhasználók örülhetnek az új kényelmi szolgáltatásnak.

A bank arra számít, hogy a mobiltárca segítségével a jövőben tovább növekszik majd a kártyás vásárlások száma és összértéke. A K&H ügyfelei idén szeptemberig 45 millió alkalommal 340 milliárd forint értékben vásároltak a bankkártyájukkal, ami mintegy 30 százalékos növekedést jelent előző év ugyanezen időszakához képest.

Ezen belül is az érintéses kártyás vásárlások száma 30,6 millió, összértéke pedig megközelítőleg 173 milliárd forint volt – derül ki a bank közleményéből.

Újgenerációs mobilfizetési rendszert vezetett be a Gránit Bank
A fejlesztéssel a hagyományos bankkártya mobiltelefonra telepíthető. Ez egész Európában egyedülálló megoldás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik