Tech

Gépaggyal tér vissza az ikonikus robotkutya

A Sony újra kiadja a több éve nyugdíjazott Aibo robotkutyát, ami már mesterséges intelligenciával és internetes csatlakozási lehetőséggel tér vissza a modern korba, hogy gazdija messziről is hozzáférhessen egy okostelefonos appon keresztül.

Az első generációs Aibót 1999 júniusban mutatta be a cég, majd átalakulásra hivatkozva 2006-ban kivezették a drága kedvencet, ami akkor a csúcskategóriát képviselte és egyfajta státuszszimbólum volt.

A 30 centiméter magas, fehér kedvenc már érzelmeket is ki tud fejezni OLED szemeivel, teste pedig 22 szögben képes mozogni. A rengeteg érzékelő mellett kamera és négy mikrofon került bele, aminek köszönhetően kikerüli a lakásban található bútorokat és más objektumokat. Lelke egy négymagos processzor, ráadásul LTE és wifi-támogatással vértezték fel.

Akkumulátora két óra csaholásra elegendő energiával látja el, három órába kerül ismét életet lehelni belé – szóval egy kiadós játék után azért szusszannia kell.

Forrás: AFP

Az új Aibo januárban jelenik meg a japán piacon, és nem lesz olcsó, 198 ezer jenért (465 ezer forint) lehet megvásárolni, de a cég várakozásai szerint elérhetik a 150 ezer eladott példányt, amit az első generációs modellel sikerült produkálni.

Használatához havi 26 dolláros előfizetés is kell majd,  amire a cég szerint azért lesz szükség, hogy a frissítések eljussanak az eszközre, és felhőben tárolhassák Aibo egyedi személyiségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik