Tech

Ennél menőbb atombunkert még nem látott

A Prague TV még hétfőn számolt be arról, hogy a prágai Folimanka parkban egy régi ismerős tűnt fel egy messzi-messzi galaxisból. Nem tévedés, a cseh fővárosban a Star Wars-univerzum egyik legnépszerűbb droidja, R2-D2 tette tiszteletét, méghozzá meglehetősen szokatlan formában.

Az említett park alatt ugyanis található egy használaton kívüli atombunker, aminek az egyik – meglehetősen ormótlan – szellőzője pont a közterület egyik fás/bokros pontján rontja az összképet. A betonförmedvény valószínűleg szúrhatta néhány street artist csőrét, és úgy alakították át a hidegháborús mementót, hogy az a híres droid kiköpött mása legyen.

Forrás: Prague TV / Facebook

Az eset ráadásul azért is érdekes, mert a névtelen művészek nemcsak festéket használtak a partizánakciójuk során, de a tökéletes hűség érdekében fémből elkészítették R2-D2 jellegzetes szenzorját, illetve betonból megformázták az ikonikus lábakat is, így az újkeletű szobor most úgy néz ki, mintha a csipogó droid beszorult volna a park egyik dombjába.

Hogy a lelkes alkotók mindezt hogy tudták úgy végrehajtani, hogy senki nem vette észre őket, az rejtély, de mi azt sem tartjuk kizártnak, hogy a Star Wars-rajongó önkéntes parkszépészeti csoport az Erő segítségével hajtotta végre a nagy átalakítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik