Tech

Négy filmnyi sztorit kínál a Star Wars Battlefront II

Négy napja, hogy az Electronic Arts elérhetővé tette az idén novemberben érkező Star Wars Battlefront II azon előzetesét, ami kifejezetten a játék egyjátékos kampányára, azaz a sztorimódra koncentrál, ma pedig már azt is tudni lehet, hogy milyen hosszú lesz a ránk váró történet.

Az EA DICE fejlesztette Star Wars Battlefront II producere, David Robillard a Press-Start portálnak nyilatkozta, hogy az egyjátékos kampány – a játékstílusunktól függően – nagyjából öt-nyolc órát vesz majd igénybe. Ha tehát végigrohanunk rajta, akár egyetlen hosszúra nyúló este alatt végigtolható lesz, ha viszont nem kapkodunk, akkor négy mozifilm hosszúságú élményben lehet részünk.

Ugyan a 8 óra sem tűnik olyan hosszúnak egy combosabb szerepjátékhoz képest, viszont tény, hogy egy lövöldözős játék esetében manapság ez számít az iparági sztenderdnek, hiszen egy átlagos Call of Duty-epizód egyjátékos része sem tart ennél sokkal tovább, de példának felhozhatnánk akár a Battlefield I-et is.

Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Star Wars Battlefront II fő mutatványa a többbjátékos rész, ahol online csatákban mérhetjük össze a képességeinket másokkal.

Játékidőben tehát nem, de sztoriban azért különleges lesz az új Star Wars-játék, hiszen ezúttal nem a lázadók oldalán kell harcba szállnunk. A főhős ezúttal Iden Versio, a Birodalmi Speciális Erők egyik női tisztje, aki épp az Endoron küzd, mikor a Lázadóknak sikerül felrobbantaniuk a második Halálcsillagot, és ezzel elpusztítaniuk a Galaktikus Birodalom vezetőjét, Palpatine császárt.

A történet ezt követően veszi fel a fonalat, részesei lehetünk Versio bosszúhadjáratának a Lázadók ellen, és a cselekmény teljes egészében A Jedi Visszatér és Az Erő ébredése között játszódik, ráadásul a sztoriban olyan karakterek is fontos szerepet játszanak, mint Luke Skywalker vagy Leia Organa hercegnő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik