Tech

Új, olcsóbb kontroller érkezett a PlayStation 4-hez

Ugyan kifejezetten kisgyerekek számára tervezték a mini PS4-kontrollert, minden rajta van, ami kell, és még olcsó is.

A PlayStation 4 tulajdonosok egyik szívfájdalma valószínűleg az, hogy ha helyi többjátékos módban játszanának, legalább két DualShock 4-es kontrollerrel kell rendelkezniük, a Sony vezérlője viszont egyáltalán nem olcsó, 17 ezer forint körül juthatunk hozzá.

Számukra jó hír, hogy a cég bejelentette a Mini Wired Gamepad kontrollert, ami kevésbé testes a DualShocknál, de annál jelentősen kedvezőbb áron kapható. A perifériát a Hori nevű cég gyártja, de a Sony hivatalosan licenszeli.

Forrás: Sony

Igaz, mérete miatt kimondottan gyerekeknek szánják, de átmeneti megoldásként, vagy egy esti Tekken-partira bármelyik gamernek megteheti, akár a kisebb tenyerű hölgyeknek is. A Sony elmondása szerint a gamepad 40 százalékkal kisebb, mint a DualShock 4.

Egyébként minden rajta van, ami fontos: bal és jobb analóg kar, R1/L1/R2/L2 ravaszok, iránygombok, és a négy akciógomb. Érintőpanel ugye nem került rá, mint a nagytestvérre, de az azon elvégezhető funkciók jelentős része előhívható a bal, vagy jobb stickekkel.

A 30 dolláros (7800 forint) árért cserébe a legnagyobb kompromisszum, hogy csak vezetékes változatban érhető el, de egy 3 méteres kábellel ezért csak beérjük. Hivatalosan az Egyesült Államokban és Kanadában kezdik meg árulni az ünnepek alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik