Tech

Donald Trump már a pápánál is népszerűbb a Twitteren

Donald Trump amellett, hogy hatékonyan mozgósította a Twitter felületét egoista és offenzív posztjaival az amerikai elnökválasztás alatt, most már azt is elmondhatja magáról, hogy ő a világ legtöbb követővel rendelkező vezetője a mikroblogon.

A Burson-Marsteller elemzőcég Twiplomacy szolgáltatásának legújabb frissítése szerint Trump hivatalos fiókja (@realDonaldTrump) lenyomta Ferenc pápát (@Pontifex) követők tekintetében, közelítve a 40 millióhoz.

https://twitter.com/Twiplomacy/status/915542889433845760

Külön érdemes megjegyezni, hogy míg 2016 májusában még hétmillióan iratkoztak fel a republikánus politikus fiókjára, mára ez a szám már majdnem eléri a 40 milliót. Több mint valószínű, hogy ez nem Trump népszerűségének köszönhető: májusban arról lehetett olvasni, hogy a követőinek fele robotfiók, többen pedig azért iratkoznak fel, hogy ne maradjanak le az elnök újabb aranyköpéséről, amivel könyvet lehetne megtölteni (egy képregényrajzoló ezt meg is tette).

Szerencsére még nem tartunk ott, hogy Trump legyen a Twitter abszolút királya: Katy Perry énekesnő 104,5 millió követővel büszkélkedhet, így övé az abszolút első hely a közösségi oldal egészét nézve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik