Tech
Shocked and surprised boy on the internet with laptop computer concept for amazement, astonishment, making a mistake, stunned and speechless or seeing something he shouldn't see

Idén is lehet jelentkezni a 19 év alattiak számítógépes versenyére

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2017. 09. 29. 12:50

Korábban a témában:

Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a 19 Szabadfogású Számítógép Verseny, amelyen 19 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt egyénileg vagy csapatban. Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készült: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, mobil alkalmazás, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. Eddig versenyeikre közel 6000 pályázat érkezett, beleértve a határon túlról pályázók munkáit is. A verseny arra buzdítja a fiatalokat, hogy az informatika olyan hasznos és fontos dolog, amivel változtathatnak a világon.

A verseny hívta életre például 2005-ben az Időkép projektet, amely azóta Magyarország egyik vezető meteorológiai szolgáltatása. Ugyanakkor számos más előremutató, és valós problémákra választ adó munka is érkezett a versenyre az elmúlt 15 évben. Legyen szó a „kézi erőt” megsokszorozó robotkarról, jelnyelvtanító programról, a hangsebességet mérő eszközről vagy akár a méhek rajzását figyelő alkalmazásról.

A verseny a jövőben is egyik legfontosabb céljának tűzi ki, hogy ezek a fejlesztések ne maradjanak otthon eldugva, esetleg idővel elfelejtve saját mappákban a számítógépen, vagy a polcon porosodva. A legjobbnak ítélt alkotásokból az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapestben rendeznek kiállítást 2017 december 3. és 2018. január 7. között.

A pályázók október 16-án éjfélig nevezhetnek és tölthetik fel, vagy küldhetik el postán alkotásaikat. A jelentkezési lap és további részletek a verseny weboldalán érhetők el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

3d illustration of city quarter construction with crane over black background

Lakáskassza: kétharmad a kormány ellen

Kommentek

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.