Tech

Mesterséges intelligenciával bővíti a mindennapokat a Microsoft

24.hu
24.hu

2017. 09. 27. 10:48

Korábban a témában:

A Microsoft éves Ignite nevű informatikai konferenciáján mutatta be új, mesterséges intelligenciát és kevert valóságot is alkalmazó megoldásait, különös figyelemmel az oktatás, ügyfélkapcsolat, vállalat képviseleti területekre szánva azokat.

A redmondiak Orlandóban megrendezett eseményén jelentették be, hogy a cég olyan jól ismert termékei, mint az Office 365, a Windows 10, az Azure platform, a Dynamics 365, és a Microsoft AI miként bővültek még hatékonyabb adatgyűjtő- és kezelő, valamint mesterséges intelligencia funkciókkal.

Két új konstrukció

A Microsoft két új csomagajánlatot állított össze, amiket elsősorban a tanulóknak és tanároknak, valamint a vásárlókkal, ügyfelekkel közvetlen kapcsolatban lévő dolgozóknak szánnak.

A Microsoft 365 F1 az Office 365, a Windows 10, és az Enterprise Mobility + Security termékeket kínálja együtt és becslések szerint több mint 2 milliárd közvetlen ügyfélkapcsolati munkát végző, „első vonalbeli” dolgozó munkavégzését könnyítheti meg.

A Microsoft 365 Education nevű csomag az Office 365 for Education irodai szoftvercsomagot tartalmazza a Minecraft Education Edition alkalmazással kiegészülve

A Microsoft 365 továbbfejlesztett veszélyforrások elleni védelemmel (Advanced Threat Protection) érkezik, amely többek között a SharePoint Online,  a OneDrive for Business és a Microsoft Team erőteljesebb védelmét, adathalászat szembeni ellenállóságát, a felhőszolgáltatásokban és a helyi szerveren tárolt felhasználói adatok elleni támadásokat jelző rendszerek működésének összehangolását jelenti.

Intelligens keresés és segítség a rendszergazdáknak

A keresést mesterséges intelligencia és gépi tanulás teszi minden korábbinál hatékonyabbá, amely a Microsoft 365 összes alkalmazására kiterjed. Újdonság a Bing vállalkozásoknak kifejlesztett változata, a Bing for Business, amely a felhasználó által megadott tényezőkre alapuló, kontextusfüggő kereséseket hajt végre a szervezeten belül és azon kívül is.

Microsoft Teams és Skype for Business egyben

A Microsoft az intelligens kommunikáció elsődleges eszközeként tekint a Microsoft Teams alkalmazásra. Ebbe tervezik integrálni a Skype for Business Online funkcióit, valamint további kognitív és adatkezelő megoldásokat, így a Teams ezen túl képes lesz egy platformon összefogni az Office 365-ben együtt dolgozók munkáját.

Előtérben a kvantum

A vállalat vezetői és szakemberei arról is beszéltek, hogy az új kvantumszámítógépek miként járulhatnak hozzá az emberiség előtt álló legnagyobb kihívások megoldásához.  A Microsoft már 12 éve dolgozik kvantumszámítási technológián, most pedig egy új programozási nyelvvel és fejlesztéshez szükséges eszközöket nyújt ahhoz, hogy „nagy kérdéseket tegyenek fel, és nagy válaszokat kaphassanak a milliárd párhuzamos univerzummal kapcsolatban.”

Megújult felhőszolgáltatások

Az SQL Server 2017 elsőként lesz alkalmas Windows, Linux és Docker konténerek futtatására, így a fejlesztők az általuk preferált nyelven és környezetben írhatják meg intelligens alkalmazásaikat. Ez, a hatékonyság növelése mellett, az adatvédelmet is erősíti. Szintén elérhetővé vált a teljesen automatizált Database Migration Service és az SQL DB Managed Instance, amelyek a telephelyi SQL szerver adatbázis átmozgatását könnyítik meg Azure SQL-be.

A Microsoft Cognitive Services új változata pedig lehetővé teszi, hogy a fejlesztők mesterséges intelligenciát építhessenek be az alkalmazásaikba. Ilyen a szövegelemzés, a nyelvhasználatból következtethető attitűd-elemzés, egy szöveg kulcskifejezéseink és nyelvének azonosítása.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.