Tech

Xbox kontrollerekre váltja drága kütyüit az amerikai haditengerészet

Ugyan a felszínen egy teljesen átlagos, játékosoknak szánt eszköznek tűnik az Xbox 360 kontrollere, az amerikai haditengerészet elég jónak találja ahhoz, hogy ők is használják. Az Engadget forrásai szerint a US Navy hamarosan Xbox kontrollerekkel bővíti Virginia-osztályú tengeralattjáróit,  de nem azért, hogy játsszanak azokon, hanem hogy azzal irányítsák a hajók periszkópját, és körbenézhessenek.

A tengerészek eddig a Lockheed Martin joystickot és vezérlőpultot tartalmazó felszerelését használták, ami költséges megoldás a maga 38 ezer dollárjával (közel tízmillió forint). A magas ár és a kifinomultság ellenére azonban körülményes használatuk, csak több órányi intenzív tanulás és gyakorlás után sajátítható el a túlméretezett és kényelmetlen eszközzel való irányítás.

Ezzel szemben mikor a tengerészek először próbálták ki az Xbox kontrollert lehetséges alternatívaként, perceken belül ráállt kezük az egyszerű eszköz használatára, és annak fényében, hogy a Microsoft kütyüje lényegesen olcsóbb, mint a Lockheed Martin felszerelése, ezzel jelentős összegeket is megspórolhat a haditengerészet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik