Tech

Az új Tomb Raider kockáról kockára másolja a videojátékot

Lara Croft, és a főszereplésével készülő Tomb Raider-játékok még azok számára sem ismeretlenek, akik soha nem játszottak a legendás sorozattal, így nem csoda, hogy közel másfél évtized után Hollywood másodszor is megpróbálkozik az ikonikus karakter gyöngyvászonra adaptálásával.

A kétezres évek elején Angelina Jolie kétszer bújt Lara Croft bőrébe, most pedig megérkezett a 2018-ban érkező reboot első előzetese, amiben az Oscar-díjas Alicia Vikander (A dán lány , Az U.N.C.L.E. embere, Ex Machina) kelti életre a félelmet és akadályt nem ismerő régészlányt. Az új film egyik érdekessége, hogy nem az eredeti, dús kebleiről elhíresült Lara Croftot ülteti a vászonra, hanem a videojáték 2013-ban kiadott, és a sorozatot újragondoló verzióját veszi alapul,

egy fiatalabb és mellben kevésbé erős hősnővel.

Az új film alkotói viszont nemcsak a főszereplő megformálásban igyekeztek a 2013-as Tomb Raider-hez igazodni, de a frissen kiadott előzetes tanulsága szerint a sztori több elemét is onnan emelte át, sőt a neten már fellelhető egy olyan összehasonlító videó, ami megmutatja, hogy a 2018-ban érkező mozifilm a trailerben látható jelenetek jelentős részét a videojátékból kölcsönözte.

Az előzetes fogadtatása az interneten olvasható reakciók alapján meglehetősen vegyes, viszont a negatívan nyilatkozó rajongók között nemcsak azok húzzák a szájukat, akik jóval bögyösebb főhősnőre vágytak, de azok is, akik tisztában vannak vele, hogy Lara Croft legújabb inkarnációja a videojátékokban is hasonlóan fest, mint az Alicia Vikander által megformált karakter.

Forrás: 24.hu

A videojátékokból készült filmeket már évtizedek óta „átok sújtja”, hiszen alig lehet felmutatni olyan adaptációt, ami komolyabb anyagi- vagy kritikai sikert ért volna el. Első blikkre úgy tűnik, hogy ezen a 2018-as Tomb Raider sem fog változtatni, bár egyetlen előzetes alapján korai lenne pálcát törni a produkció felett, és egyelőre azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy vajon árt vagy használ-e a filmnek, hogy szinte minden elemében szolgahűen másolja a 2013-ban kiadott videojátékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik