Tech

Instagrammá alakul a Google Térképek

Már nem csak fotókat, de rövid videókat is feltölthetünk a vacsoránkról különféle éttermek adatlapjára a Google térképszolgáltatásában.

A világ soha véget nem érő feltérképezésének jegyében a Google egy új funkcióval bátorítja arra a Google Maps (Térképek) felhasználóit, hogy készítsenek rövid, Instagram-szerű videókat a platformra. Eddig csak fotókkal bővíthettük a különféle éttermek, vendéglátó egységek, üzletek, múzeumok adatlapját, ez bővült ki most a mozgóképek feltöltésének lehetőségével.

A Helyi Idegenvezető (Local Guides) projekt résztvevői már készíthetnek 10 másodperces klipeket a Google Térképek mobilappjában, vagy feltölthetik a korábban felvett videók első 30 másodpercét a helyszínek adatlapjára. A TechCrunch értesülései szerint két hete érhető el a funkció, de a felhasználókat csak a napokban értesítették róla.

ÍGY TÖLTHETÜNK FEL VIDEÓT // Forrás: Google

Videót a Google Térképek mobilos változatában közvetlenül úgy készíthetünk, hogy megkeressük adott helyszín adatlapját, majd a Fénykép hozzáadása (Add a photo) gombra kattintva előhívjuk a kamerát, ezután a telefon gombját hosszan nyomva rögzíthetjük a 10 másodperces klippet. Már elkészült videót úgy tölthetünk fel a telefonunk háttértáráról, hogy a “Folder” (Mappa) menüpont alatt egyszerűen kiválasztjuk azt. Persze mindennek feltétele, hogy feliratkozzunk a Helyi idegenvezető programba, amit ezen a linken tehetünk meg.

A funkció egyelőre csak az androidos appon belül érhető el, de minden bizonnyal nem kell sokáig várni az iOS-es verzióra sem. A mások által készített felvételek viszont a Google Térképek asztali böngészős változatában is megnézhetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik